Οι οικονομικές απολαβές είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει αρκετές από τις αποφάσεις μας. Δεν είναι άδικο κάποιοι να προσπαθούν να βάλουν χέρι στον τραπεζικό σας λογαριασμό; Το άρθρο αυτό προσπαθεί να σας ενημερώσει για μια από τις πλέον επικίνδυνες πρακτικές που έχει ως στόχο την υποκλοπή των στοιχείων πρόσβασής σας στον τραπεζικό σας λογαριασμό και κατ' επέκταση στις καταθέσεις σας. Επίσης, συγκεντρώνει μερικές συμβουλές για την καλύτερη προστασία των καταθέσεών σας.

Όπως εσείς εργάζεστε για να κερδίσετε τον μισθό σας, έτσι και κάποιοι άλλοι εργάζονται πυρετωδώς για να κερδίσουν τον μισθό σας, αφού πρώτα κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Αναζητούν συνεχώς τρόπους για να αποκτήσουν πρόσβαση στις καταθέσεις σας και στη συνέχεια να τις μεταφέρουν σε άλλους λογαριασμούς, κλέβοντας τα χρήματά σας. Αν και οι περισσότερες τράπεζες έχουν αρκετές δικλείδες ασφαλείας για να σας προστατέψουν, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί όσον αφορά τα θέματα που αφορούν τις καταθέσεις σας και τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς.

"Σας καλούμε από την τράπεζά σας"

Ένας από τους τρόπους που έχουν βρει οι οικονομικοί εγκληματίες ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά σας είναι το να σας καλέσουν τηλεφωνικά από έναν αριθμό που είναι ίδιος με τον επίσημο αριθμό της τράπεζάς σας, όπως ακριβώς αναγράφεται στο πίσω μέρος της χρεωστικής/ πιστωτικής σας κάρτας. Αυτό το κάνουν αγοράζοντας μια συσκευή που μπορεί να εμφανίζει στην οθόνη του δέκτη της κλήσης έναν προκαθορισμένο αριθμό. Η συσκευή αυτή σχεδιάστηκε για να δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες (κυρίως marketing) να έχουν τηλεφωνικά κέντρα σε κράτη με φθηνό εργατικό κόστος και να καλούν πελάτες σε κράτη όπως η Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η συσκευή λοιπόν βρήκε κι άλλη χρήση στα χέρια των επιτήδειων αλλά πολύ επιδέξιων κλεφτών.

"Έχετε τριάντα λεπτά για να εμποδίσετε τη συναλλαγή"

Αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας (ενδεχομένως να σας αναφέρουν το ονοματεπώνυμό σας και τον αριθμό της κάρτας σας ή και άλλα προσωπικά σας στοιχεία) και έχετε πειστεί ότι πράγματι μιλάτε με κάποιον υπάλληλο της τράπεζάς σας, προσπαθούν να σας βάλουν σε μια πολύ δύσκολη θέση όπου πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να δράσετε. Σε διαφορετική περίπτωση θα χάσετε μέρος ή το σύνολο των χρημάτων σας. Μπορούν να σας πουν πως σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί μια συναλλαγή (μεταφορά χρημάτων για παράδειγμα) αξίας 800 λιρών ή και υψηλότερου ποσού. Θα σας ρωτήσουν αν όντως έχετε εξουσιοδοτήσει τη συναλλαγή αυτή και μόλις απαντήσετε ότι δεν την έχετε εξουσιοδοτήσει, θα σας ζητήσουν κωδικούς πρόσβασης ή επαλήθευσης της ταυτότητάς σας για να αποτρέψουν τη συναλλαγή. Κι εκεί τους δίνετε άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό σας και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν ανεξέλεγκτα καθώς το σύστημα τους αναγνωρίζει ως τους πραγματικούς διαχειριστές του λογαριασμού.


"Τι να προσέξω;"

Οι περισσότερες τράπεζες στην Αγγλία έχουν σχεδιάσει ειδικά φυλλάδια, ιστοσελίδες και άλλο υλικό για να σας ενημερώσουν για το πώς μπορείτε να προστατεύσετε τον λογαριασμό σας και τις καταθέσεις σας. Μερικές πολύ απλές συμβουλές:
- Μη δίνετε ποτέ προσωπικά στοιχεία σας σε κανέναν (αριθμούς pin, αριθμούς αναγνώρισης και πιστοποίησης για τη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών κλπ.)
- Αν δεχθείτε μία κλήση από την τράπεζά σας, ζητήστε ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και ενημερώστε τους ότι θα τους καλέσετε εσείς σε λίγα λεπτά. Στο διάστημα αυτό καλείτε έναν φίλο σας για να είστε σίγουροι ότι δεν έχει παγιδευτεί η γραμμή τηλεφώνου σας, αναζητάτε μέσω διαδικτύου τον επίσημο αριθμό της τράπεζας, καλείτε τον αριθμό που θα δείτε online και ζητάτε να μιλήσετε με το άτομο που σας κάλεσε.
- Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα χρησιμοποιείτε μόνο για την αποταμίευση χρημάτων και δεν θα τον γνωρίζει κανένας παρά μόνο εσείς. Έτσι θα είστε σίγουροι ότι αν σας καλέσουν για μια συναλλαγή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τον λογαριασμό αυτό, θα είστε σίγουροι ότι πρόκειται για απάτη.
- Δεν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε ηλεκτρονικά μηνύματα ακόμη κι αν φέρουν το λογότυπο ή άλλα διακριτικά της τράπεζάς σας. Αν υποψιάζεστε ότι πρόκειται για ύποπτο μήνυμα ή δεν είστε σίγουροι, προωθήστε το στην τράπεζά σας, ζητώντας διευκρινίσεις (βρίσκετε την επίσημη ηλεκτρονική διεύθυνση της τράπεζάς σας στην ιστοσελίδα της ή με μια επίσκεψη σε ένα κατάστημα).
- Αν λάβετε κάποιο ύποπτο μήνυμα, το αναφέρετε άμεσα μέσω της ιστοσελίδας https://www.actionfraud.police.uk/scam-emails