Η «Σύμπραξη Μ.Κ.Ο.» διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καύκασος» συνάντηση για τον προγραμματισμό και τις καλές πρακτικές της νέας χρονιάς.

Με στόχο την οριζόντια συνεργασία των Μ.Κ.Ο. και τη συμμετοχή ενεργών πολιτών σε σχέδια δράσης για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη, οι συμμετέχουσες οργανώσεις (ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ, ΟΙΚΟΡΑΜΑ, ΔΗΩ,  ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΗΛΙΣ, ΣΟΛΩΝ, ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ & ΒΙΑ, ΚΟΙ.Ν.ΕΘΕΛ.-Κοινότητα Νέων Εθελοντών) ανέπτυξαν τις επικείμενες πρωτοβουλίες τους για το 2010 δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του κοινωνικού κεφαλαίου και δη στην αξιοποίηση του εθελοντισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, παρουσιάστηκε το project "Verba volant, Voluntas manent" που δημιούργησα και διαχειρίζομαι από τον Αύγουστο του 2008. Το project αυτό αφορά τη χρήση των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social networking web 2.0) με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Εθελοντισμό και τον ρόλο του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο ευρωπαϊκό περιβάλλον και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στον τομέα αυτό. Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δυνατότητα αρωγής για την σχεδίαση και δημιουργία ιστολογίου/ων καθαρά σε εθελοντική βάση. Διαβάστε περισσότερα για τη δυνατότητα αυτή πατώντας εδώ.

Ακολούθησε μία γόνιμη συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των παρευρισκομένων – νέων φίλων που έλαβαν την πρόσκληση για τη συνάντηση μέσα από τα ηλεκτρονικά δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Blogs). Ευχαριστούμε θερμά τον οργανισμό πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων ΔΗΩ για τη δωρεάν παραχώρηση 25 βιβλίων τα οποία μοιράστηκαν στους καλεσμένους, κερδίζοντας το ενδιαφέρον τους.