Μεγάλη η χαρά, η διασκέδαση και μοναδικές οι εμπειρίες που είχα την ευτυχία να ζήσω και να γευτώ στην παραμυθένια «Ονειρούπολη» της Δράμας που αποτελεί πραγματικό πόλο έλξης κατά την διάρκεια των γιορτινών αυτών ημερών μικρών και μεγάλων από όλη την Ελλάδα!

Μέσω του Europe Direct Κομοτηνής, μου δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτώ και να παρέχω εθελοντική εργασία μαζί με άλλους 2 εθελοντές του Κέντρου στις εκδηλώσεις της «Ονειρούπολης», συμβάλλοντας όλοι μαζί στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια και διευρύνοντας τις επαφές και συνεργασίες του Κέντρου.

Στόχος μας ως εθελοντές, που συμμετείχαμε από τις 20 έως τις 21 Δεκεμβρίου 2008 στο «Ατελιέ των Ξωτικών» όπου γινόταν ζωγραφική προσώπου και στο «Ταχυδρομείο» όπου τα παιδιά έγραφαν το γράμμα τους στον Αϊ-Βασίλη, το να προσφέρουμε χαρά και διασκέδαση στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους επισκέπτες της «Ονειρούπολης».

Η συμμετοχή αυτή της ομάδας αποτέλεσε απλώς την αρχή για μια σταθερή, εποικοδομητική και στενή μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής της «Ονειρούπολης», του Δήμου Δράμας και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής που θα συνεχιστεί από την ερχόμενη χρονιά.

Η προσπάθειά που γίνεται στην «Ονειρούπολη» είναι πραγματικά αξιέπαινη, δίνει νέα πνοή στα δρώμενα της Περιφέρειας, μεταδίδει αξίες και συναισθήματα και ταξιδεύει μακριά από τα προβλήματα της σύγχρονης, σκληρής πραγματικότητας τους επισκέπτες της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την απήχηση που έχει σε πολίτες κάθε ηλικίας την καθιστούν μοναδική.


Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κο. Αβανίδη Γρηγόρη από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Δράμας για τις απαραίτητες ενέργειες τις οποίες έκανε σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα για να λάβει μέρος η εθελοντική ομάδα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής στην «Ονειρούπολη» καθώς και όλα τα «ξωτικά» από το «Ατελιέ των Ξωτικών» και τους υπόλοιπους εθελοντές, παιδιά γεμάτα όρεξη και πάθος για την απαιτητική δουλειά που κάνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας!

Βασίλη, Μαρίνο, Μαρία, Βούλα, Γιώργο, Ελένη σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε βάφοντας τα πρόσωπα των παιδιών αλλά και των μεγάλων στο «Ατελιέ των Ξωτικών»! Καλή συνέχεια και καλή αντάμωση στην «Ονειρούπολη» 2009!