Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, οι Δ/νσεις Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ροδόπης – Γραφεία Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών Θεμάτων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, το Europe Direct Κομοτηνής, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής και η εθελοντική ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα του Παιδιού πραγματοποίησαν ενημερωτική-εκπαιδευτική εκδήλωση με θέμα: «Έχω, Έχεις, Έχει, Όλοι έχουμε Δικαιώματααα!!!»

Την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 18:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, μαθητές επηρεασμένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, και κάτω από το φωτισμένο «Δέντρο των Ευχών» παρουσίασαν τα δικαιώματά τους μέσα από τραγούδια, ποιήματα και κείμενα, θεατρικά δρώμενα και ζωγραφιές που επιμελήθηκαν οι ίδιοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, πραγματοποιήθηκε προβολή παρουσίασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τα εξής μέλη της εθελοντικής ομάδας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιώματα του Παιδιού του Europe Direct Κομοτηνής: Χαρλαβάνη Κωνσταντίνα, Συντονίστρια της συγκεκριμένης εθελοντικής ομάδας, Παναβέλη Κατερίνα, Νικολάου Νάντια και Λαμπαδαρίου Ηρακλής.

* Η εκδήλωση τέλεσε υπό την αιγίδα του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα του παιδιού της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και της Περιφέρειας ΑνΜ-Θ και εντάχθηκε στις εορταστικές, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ορφέας» με τίτλο «χίλια… συν ένα χαμόγελα».