Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1 Δεκεμβρίου 2008), το Europe Direct Κομοτηνής, το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής και το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Κομοτηνής, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και της ΜΚΟ PRAKSIS, πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εκστρατεία ενημέρωσης για νέους, για το AIDS, με κεντρικό μήνυμα: «Πάρε – Φόρα – Εξετάσου!».

Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε συνέχεια της μοντέρνας και νεανικής εκστρατείας ενημέρωσης σε θέματα πρόληψης και αγωγής υγείας (όπως αλκοόλ, ουσίες εξάρτησης, κάπνισμα και hiv/aids, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα) που φέρει τον τίτλο «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ».

Ομάδες εθελοντών του Europe Direct Κομοτηνής και του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Κομοτηνής διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και διάφορα gadgets (κονκάρδες, στυλό, κλπ) στην Κεντρική πλατεία της πόλης, σε καφετέριες, clubs, εστιατόρια, κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και Τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από τις 10:00 έως τις 22:00.

Σημείωση: Η καμπάνια «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» βραβεύτηκε για την πρωτοπορία της ως η καλύτερη καμπάνια στην Ευρώπη (Βραβείο Ενεργών Πολιτών της Ευρώπης, Οκτώβριος 2008) και με χάλκινο βραβείο στα διαφημιστικά Ermis Awards 2008.