Στο κλειστό κολυμβητήριο της Κομοτηνής που φέρει το όνομα του παραολυμπιονίκη Αλέξανδρου Ταξιλδάρη στις 10 Δεκεμβρίου 2005 διοργανώθηκαν πανελλήνιοι αγώνες κολύμβησης ατόμων με κινητικά προβλήματα. Στους αγώνες αυτούς συμμετείχαν 65 αθλητές από 17 συλλόγους και σωματεία καθώς και περίπου 50 εθελοντές.
Ένας από τους εθελοντές αυτούς είχα την χαρά να είμαι κι εγώ, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους αθλητές και κερδίζοντας γνώσεις και εμπειρία στον τομέα αυτόν. Το σημαντικότερο όμως που πέτυχα ήταν να πάρω αληθινά μαθήματα ζωής και αγώνα από άτομα τα οποία είναι πραγματικά νικητές.
Πολλά είναι τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις που έχει δημιουργήσει η κοινωνία γύρω από τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Όμως την απάντηση σ’ όλο αυτόν τον τεχνητό μύθο την δίνουν τα ίδια αυτά άτομα τα οποία με τις δυνάμεις τους ψυχικές και σωματικές δίνουν το βροντερό παρόν στην άδικη εικόνα της κοινωνίας μας.
Τα συναισθήματά μου απ’ όλες τις στιγμές που έζησα κατά τη διάρκεια των αγώνων αυτών είναι απερίγραπτα, όπως απερίγραπτα είναι και τα μηνύματα που έβγαιναν από τις συζητήσεις που είχα με μερικούς από τους αθλητές.
Εύχομαι τα άτομα αυτά να συνεχίσουν να πορεύονται στη ζωή το ίδιο μαχητικά, το ίδιο θαρραλέα, το ίδιο ανθρώπινα…
Τους ευχαριστώ για όλα όσα μου προσέφεραν τόσο απλόχερα, δίχως να το γνωρίζουν.