To Europe Direct Κομοτηνής, έπειτα από Πρόσκληση του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης της Ξάνθης, επισκέφτηκε τους μικρούς του φίλους στη γειτονική Ξάνθη (περιοχή νησάκι) με επιδαπέδια παιχνίδια, χειροτεχνίες και αναμνηστικά δώρα την Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009!

Στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης της Ξάνθης επιχείρησε την ευαισθητοποίηση των παιδιών για την κλιματική αλλαγή και την συνακόλουθη απώλεια της βιοποικιλότητας με βιωματικό τρόπο.


Στην αρχή έγινε μια σύντομη παρουσίαση των εθελοντών & του εθελοντισμού καθώς και του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής καθώς και μια σύντομη γνωριμία με τα παιδιά που παρακολούθησαν την εκδήλωση αυτή. Στη συνέχεια, τα παιδιά αφού ανακάλυψαν χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχοντας στο παιχνίδι energizer «Σπάσε το μπαλόνι & φτιάξε το παζλ», δοκίμασαν τις γνώσεις τους γύρω από την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στο επιδαπέδιο παιχνίδι «Ο Βυθός». Τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έμαθαν μέσα από το επιδαπέδιο παιχνίδι «Ευρωπαϊκή Σκυταλοδρομία». Στο τέλος της εκδήλωσης οι μαθητές ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζωάκι και πήραν ως αναμνηστικά δωράκια εκδόσεις για τα παιδιά της Επίσημης Υπηρεσίας Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.