Ολοκληρώθηκαν υπό το φως των κεριών οι εκδηλώσεις στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής που εντάχθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2009 από τις 20:30 έως τις 21:30.

Ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ορφέας» Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής πήραν μέρος σ’ ένα από τα μεγαλύτερα συμμετοχικά γεγονότα στον κόσμο και ευαισθητοποίησαν την τοπική κοινωνία για την κλιματική αλλαγή.

Συγκεκριμένα, καθώς τα φώτα της πλατείας έσβησαν, δόθηκαν φαναράκια στους πολίτες και που παραβρέθηκαν στην κεντρική πλατεία ενώ τα μικρά παιδιά έγραψαν στο κέντρο της πλατείας με κεράκια το μήνυμά τους για το περιβάλλον: “SOS”. Από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό για την κλιματική αλλαγή (Επίσημη Υπηρεσία Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας ενώ έγινε προβολή animated video με μηνύματα για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής για περίπου 15 λεπτά. Στο τέλος, οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα τελευταία λεπτά της «Ώρας της Γης» ήχους jazz μουσικής από τοπικό συγκρότημα.

Σίγουρα δεν σώσαμε τον πλανήτη σ’ εκείνη την ώρα. Γιγαντώσαμε όμως μια παγκόσμια φωνή για το περιβάλλον!