Πως μπορεί να γίνει αυτό πραγματικότητα; Μα φυσικά μέσα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και του Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής!

Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007 εθελοντές του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής και Κέντρου Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κομοτηνής συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή εκστρατεία με τίτλο «Μειώστε την καταπόνηση» προσπάθησαν να ενημερώσουν τους νέους της πόλης για την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια, DVD με χρήσιμες συμβουλές και μικρά δωράκια όπως μπλοκάκια σημειώσεων με το λογότυπο της εκστρατείας.

Αυτή η εκστρατεία που σχεδιάστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία στοχεύει στην προώθηση μιας προσέγγισης ολοκληρωμένης διαχείρισης για την αντιμετώπιση των μυοσκελετικών παθήσεων (ΜΣΠ) λαμβάνοντας υπόψη την πρόληψη των ΜΣΠ καθώς επίσης και την παραμονή, την επανένταξη και την εκ νέου ενσωμάτωση στην εργασία των εργαζομένων που πάσχουν ήδη από ΜΣΠ.

Στόχος αυτής της επιτυχημένης εκστρατείας είναι να προωθήσει τη βελτιωμένη ασφάλεια και υγεία στο χώρο εργασίας με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων εμπλεκόμενων φορέων.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους εθελοντές για την σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία αυτής της εκστρατείας (στην φωτογραφία από τα αριστερά προς τα δεξιά): Παναβέλη Κατερίνα, Καμβύση Ράνια, Χαρλαβάνη Κωνσταντίνα, Χελιδώνη Ζωή και Τσούγκου Πόπη. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!