Ένα πτυχίο από μόνο του δεν κάνει τη διαφορά στην αγορά εργασίας. Είναι περισσότερο η βάση πάνω στην οποία θα χτίσετε το βιογραφικό σας και θα εξελίξετε την επαγγελματική σας καριέρα. Είναι το προαπαιτούμενο για την αγορά εργασίας των επαγγελμάτων που αμείβονται (ή θα πρέπει να αμείβονται) περισσότερο από τον κατώτατο βασικό μισθό. Οι αλλαγές όμως είναι πολλές και συνεχώς κάτι καινούριο κάνει την εμφάνισή του σχεδόν σε κάθε τομέα της εργασίας. Αυτό ακριβώς θα πρέπει να φαίνεται μέσα στο βιογραφικό σας, ότι έχετε κάνει όλες τις 'αναβαθμίσεις' που απαιτούνται και ότι συνεχώς προσπαθείτε για το καλύτερο, ότι δεν επαναπαύεστε ποτέ και ότι είστε σταθερός στην απόφασή σας να ασχοληθείτε με το επάγγελμα που έχετε σπουδάσει.


Οι 'αναβαθμίσεις' αυτές φέρουν τον τίτλο "CPD - Continuing Professional Development" και είναι διαθέσιμες στον κάθε ενδιαφερόμενο είτε δωρεάν είτε με ένα ελάχιστο ποσό, δια ζώσης ή εξ αποστάσεως (διαδικτυακά). Το άρθρο αυτό συγκεντρώνει τα πιο σημαντικά εκπαιδευτικά σεμινάρια που παρέχονται δωρεάν και μπορούν να προσφέρουν μια πιστοποίηση για τον υποψήφιο που τα ολοκληρώνει επιτυχώς.


Όλα τα σχολεία στην Αγγλία απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον το σεμινάριο για το Safeguarding των παιδιών, το Prevent και το Radicalisation. Ακόμη και αν ο υποψήφιος έχει ολοκληρώσει τα σεμινάρια αυτά, το σχολείο είναι πολύ πιθανό να του/ της ζητήσει να τα ολοκληρώσει εκ νέου. Συνήθως το κάθε σχολείο υποχρεώνει τον εκπαιδευτικό που θα απασχολήσει να τα ολοκληρώσει στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς (Σεπτέμβριος).


Safeguarding


Το σεμινάριο αυτό είναι το σημαντικότερο που θα πρέπει να έχει κάθε εκπαιδευτικός ανεξαρτήτως του επιπέδου του (Teaching Assistant, Teacher, Cover Supervisor, Supply κλπ.). Αφορά την προστασία των παιδιών και την νομική υποχρέωση οποιουδήποτε ασχολείται με παιδιά να αναφέρει οτιδήποτε πιστεύει ότι θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια κάποιου παιδιού. Τα κεφάλαια από τα οποία αποτελούνται τα περισσότερα σεμινάρια που αφορούν το Safeguarding των παιδιών περιλαμβάνουν: μια εισαγωγή, τύπους κακοποίησης, τρόπους αναγνώρισης της κακοποίησης, οδηγίες βήμα-βήμα για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει κάποιος που πιστεύει ότι κάποιο παιδί έχει κακοποιηθεί, νομοθεσία.


Prevent


Το σεμινάριο αυτό λειτουργεί ως μια εισαγωγή στο Prevent duty, στο καθήκον που έχει ο εκπαιδευτικός να προστατεύει τους μαθητές του από το να φανατιστούν και να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες ή να προσχωρήσουν σε αυτές. Υπάρχει αναφορά σε όλες τις μορφές τρομοκρατίας και μη βίαιου εξτρεμισμού συμπεριλαμβανομένων ακροδεξιών κινημάτων και εξτρεμιστών Ισλαμιστών που απειλούν την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.


Radicalisation


Το σεμινάριο αυτό είναι παρόμοιο με το προηγούμενο και έχει σχεδιαστεί από το College of Policing. Μεταξύ άλλων εξηγεί την πολιτική αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, τον σκοπό και τα στάδια της πολιτικής Channel, τους παράγοντες που μπορεί να κάνουν ευάλωτους τους νέους στο να προσηλυτιστούν στο μίσος.

Bullying


Το σεμινάριο αυτό σχετίζεται με τον σχολικό εκφοβισμό και αποτελείται από επτά ενότητες.

Female Genital Mutilation


Το σεμινάριο αυτό αφορά την κλειτοριδεκτομή, τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων που είναι παράνομο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Forced Marriage


Το σεμινάριο αυτό αναφέρεται στον γάμο δυο ατόμων που γίνεται παρά τη θέληση ενός από τους δύο ή και των δύο. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου αυτού, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα σημάδια ενός τέτοιου γάμου, θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατέψουν το πιθανό θύμα και να συνεργάζονται με τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς για την αποτροπή τέτοιων γάμων.

Self-Harm


Το σεμινάριο αυτό στοχεύει στην ενημέρωση για τον αυτοτραυματισμό των νέων, τις αιτίες που κάνουν τους νέους ευάλωτους στο να εκδηλώσουν μια τέτοια συμπεριφορά και στην κατανόηση των τρόπων με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε έναν νέο που αυτοτραυματίζεται.

Seen and heard (Child sexual abuse)


Το σεμινάριο αυτό αφορά την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και είναι σχεδιασμένο με μοντέρνο, άμεσο και ουσιαστικό τρόπο σε τέσσερα κεφάλαια, παρακολουθώντας την ιστορία ενός παιδιού που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. Στο τέλος του σεμιναρίου μπορείτε να τηλεφορτώσετε το πιστοποιητικό σας (παρέχεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας - NHS) και μπορείτε να γίνετε 'Champion', βοηθώντας κι άλλους να εκπαιδευτούν για την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Child Sexual Exploitation


Το σεμινάριο αυτό αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και σχετίζεται με το Safeguarding.

CSE (Child Sexual Exploitation)


Το σεμινάριο αυτό αφορά τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών και σχετίζεται με το Safeguarding. Δυστυχώς, δεν παρέχει πιστοποιητικό μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή του.

Disability matters


Το σεμινάριο αυτό περιγράφει γιατί τα παιδιά με ανάγκες είναι ευάλωτα στην κακοποίηση, πώς αντιμετωπίζονται περιστατικά ή υποψίες κακοποίησης αυτών των παιδιών, ενώ παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση για το πώς μπορούν να προστατευτούν τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους.

AVA - Against Violence and Abuse


Ο οργανισμός αυτός παρέχει τρία σεμινάρια για την κακοποίηση:
- Understanding domestic violence and abuse level 1 and 2
- Complicated matters: domestic and sexual violence, problematic substance use and mental ill-health
- Pushed and Pulled



B-eat (Beat Eating Disorders)


Το σεμινάριο αυτό αφορά διατροφικές ασθένειες (βουλιμία, ανορεξία) που σχετίζονται με περιόδους μετάβασης (transitions) στη ζωή ενός νεαρού ατόμου. Αποτελείται από οκτώ ενότητες και την τελευταία ενότητα που είναι η εξέταση για την απόκτηση του πιστοποιητικού.