Ακολουθεί το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ της Ροδόπης» με τίτλο: «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων».


Ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί ότι οι νέοι δεν έχουν την ανάγκη να ψυχαγωγούνται, να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να πληροφορούνται; Για να μπορέσουν λοιπόν οι νεαροί Ευρωπαίοι να απολαύσουν με λιγότερα χρήματα τις καθημερινές τους κοινωνικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές ανάγκες, έχει δημιουργηθεί η «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» (http://www.europeanyouthcard.gr), που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Η κάρτα αυτή που απευθύνεται σε όλους τους νέους που κατοικούν στην Ευρώπη και είναι όχι μικρότεροι από 13 χρονών και όχι μεγαλύτεροι από 30 χρονών, δίνει την ευκαιρία ειδικών προνομίων και εκπτώσεων με σκοπό να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της κινητικότητας και της δια-πολιτισμικής επαφής των νέων. Τα προνόμια αυτά δεν περιορίζονται μόνο σε μία χώρα (τη χώρα διαμονής του κατόχου της) αλλά επεκτείνονται σε 37 συνολικά χώρες: Ανδόρα, Αρμενία, Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Φιλανδία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Σ’ όλες αυτές τις χώρες ο εκπτωτικός κατάλογος για τους κατόχους της συγκεκριμένης κάρτας είναι μακρύς και περιλαμβάνει προϊόντα, εισιτήρια και υπηρεσίες όπως:

Πολιτισμός: κινηματογράφοι, θέατρα, μουσεία, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες...

Καταστήματα: ρούχων, οπτικά, κομμωτήρια, ινστιτούτα αισθητικής, γυμναστήρια, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, ποδήλατα, είδη σπιτιού/δώρων...

Διασκέδαση/Φαγητό: εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, club...

Εκπαίδευση: φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης, Ι.Ε.Κ., σεμινάρια πληροφορικής...

Τουρισμός: ταξιδιωτικά πρακτορεία, ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping, ενοικιάσεις αυτοκινήτων...

Ο κατάλογος αυτός ανανεώνεται συνεχώς και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλεύονται τη σελίδα: http://www.europeanyouthcard.gr για τις συμβαλλόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ για τις εκπτώσεις στο εξωτερικό, μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα: http://www.euro26.org .

Μέχρι στιγμής, πάνω από 4.000.000 νέοι στην Ευρώπη χρησιμοποιούν την «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» και απολαμβάνουν περισσότερες από 100.000 προσφορές!

Όσοι θέλουν να αποκτήσουν την «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων», μπορούν να συμπληρώσουν την on-line αίτηση που βρίσκεται στη σελίδα: http://www.europeanyouthcard.gr ή να στείλουν ταχυδρομικά την έντυπη αίτηση που μπορούν να προμηθευτούν από τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων ή το Ινστιτούτο Νεολαίας. Η έκδοση της κάρτας στοιχίζει 15 € και ισχύει για ένα χρόνο.

Στοιχεία επικοινωνίας για την «Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων» στην Ελλάδα:

Ινστιτούτο Νεολαίας

Αχαρνών 417

Αθήνα, Τ.Κ.: 111 43

Τηλ.: 210 2599300, 2599444, 2599422

Fax.: 210 2599509